Ahvenkeitto
Kansalliskalamme ahvenen sesonki on huhti-toukokuussa sekä syys-lokakuussa.
Ahvenkeitto (laktoositon, gluteeniton)
6 annosta
0,5 l vettä
600 g perunaa
300 g keittojuureksia
50 g sipulia
200 g ahvenfilee
1 tl suola
tilliä
Laita vesi kiehumaan. Valmistele sillä aikaa juurekset kuorimalla sekä pienimällä peruna ja juurekset suupaloiksi ja sipuli 3 mm kuutioihin. Voit käyttää haluamiasi keittojuureksia tai ostaa valmista sekoitusta.
Lisää suola ja perunat kiehuvaan veteen. Anna keittyä noin 15 minuuttia ja lisää sipuli sekä keittojuurekset.
Kun perunat ja juurekset ovat melkein valmiita, lisää joukkoon ahven. Ahven hajoaa keittoon kypsetessään, joten sitä ei tarvitse erikseen leikellä.
Kalan ollessa kypsää, lisää joukkoon kerma ja tilli. Lisää tarvittaessa suolaa ja nauti!