Ahvennuudelit
Tämä aasialaisen katukeittiön herkku valmistetaan kotimaisesta ahvenesta. Lisäsäväyksen ruokaan tuo soijamarinoidut kananmunat. Halutessasi voit käyttää vain keitettyjä munia ilman marinointia.

Ahvennuudelit
4 annosta
M
4 kpl (400 g) ahvenfileitä
30 g tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 l kalalientä (kuutioista)
4 rkl soijakastiketta
1 pkt (250 g) Udon-nuudeleita
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl öljyä
Pinnalle: silputtua ruoho- tai kevätsipulia
(Tarjoiluun: limettilohkoja)
1. Kuori inkivääri ja valkosipulinkynnet. Hienonna inkivääri ja viipaloi valkosipuli.
2. Mittaa kattilaan kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää inkivääri ja valkosipuli. Anna liemen kiehua noin 10 minuuttia. Mausta lopuksi riisiviinietikalla ja kahdella ruokalusikallisella soijakastiketta.
3. Poista paprikasta kanta sekä siemenet ja leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi.
4. Pehmennä nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan.
5. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista ahvenfileet paistinpannulla 2-3 minuuttia per puoli. Valuta kalojen päälle 2 ruokalusikallista soijakastiketta. Kääntele fileitä soijakastikkeessa, kunnes soija on kiehunut pois.
6. Jaa nuudelit ja paprikasuikaleet keittokulhoihin tai -lautasille. Kaada päälle kuuma liemi ja lisää halkaistut kananmunat ja ahvenfileet. Ripottele pinnalle sipuli. Tarjoa heti, halutessasi limettilohkon kera.
Vinkki: Voit valmistaa liemen vaikka pari päivää ennen tarjoilua ja säilyttää jääkaapissa. Kuumenna ennen tarjoilua kiehuvaksi.
Soijamarinoidut kananmunat
4 kananmunaa
1 dl vettä
1,5 dl soijakastiketta
2 rkl etikkaa
1. Keitä kananmunia 8 minuuttia kiehuvassa vedessä ja jäähdytä hetki juoksevan kylmän veden alla. Anna jäähtyä.
2. Valmista munien jäähtyessä liemi sekoittamalla vesi, soija ja etikka keskenään pienessä kulhossa, johon myös munat mahtuvat.
3. Kuori kananmunat varovasti ja laita liemeen. Liemen tulisi peittää kananmunat. Anna maustua yön yli.
Ohje on julkaistu Koti ja maaseutu -lehdessä 2-25