Amerikkalaiset mustikkapannarit

Herkulliset mustikkapannarit saavat makunsa kotimaisista mustikoista

Mustikkapannarit

Amerikkalaiset mustikkapannarit

2,5 dl piimää
2 kpl kananmunia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,75 dl sokeria
0,5 tl suolaa
35 g voita (+ paistamiseen)
0,5 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita


Mittaa piimä kulhoon.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.

Lisää keltuaiset piimän joukkoon. Laita valkuaiset eri kulhoon.

Sekoita vehnäjauhoon leivinjauho.

Vatkaa seos piimän ja keltuaisten joukkoon. Lisää sokeri ja ripaus suolaa. Sulata voi ja lisää se, samoin vaniljauute.

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele varovasti pannukakkutaikinan joukkoon nuolijalla nostellen.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää nokare voita. Annostele taikinaa pannulle noin puolen desilitran kakuiksi. Ripottele 1 rkl mustikoita jokaisen pannukakun pinnalle.

Kypsennä, kunnes alapinta on saanut kauniin värin ja paistamaton pinta alkaa kuplia. Pannukakun voi kääntää, vaikka paistamattoman puolen taikina on vielä löysää. Kypsennä vielä pari minuuttia toiselta puolelta ja siirrä tarjoilulautaselle.

    Jos haluat paistaa kaikki pannukakut kerralla ja tarjoilla yhtä aikaa, vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kuumenna uuni 80 asteeseen. Sujauta paistamasi pannukakut paistinpannulta suoraan uuniin.

    Annostele lautasille (noin 3 kpl per annos) ja tarjoa vaahterasiirapin sekä kermavaahdon kanssa.