Aprikoosicantuccinit

Kahteen kertaan paistettavat, hyvin säilyvät cantuccini-keksit tuovat terveiset Italiasta. Ne sopivat myös jouluiseen tuliaispussiin.

Aprikoosicantuccinit
Kuva: Timo Viljakainen

Aprikoosicantuccinit

noin 40 kpl

3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1,75 dl sokeria
100 g kuorittuja manteleita kokonaisena ja/tai rouheena
100 g kuivattuja aprikooseja
1 appelsiinin raastettu kuori
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Pilko aprikoosit. Sekoita mantelit, aprikoosinpalat, inkivääri ja appelsiinin raastettu kuori jauhojen joukkoon. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina kahtia ja leivo leivinpaperin päällä kahdeksi tangoksi (noin 25x5 cm)

Paista tankoja 175 asteessa n. 35 minuuttia.

Nosta leivokset uunista ja anna levyjen hieman jäähtyä.

Leikkaa leivonnaiset vinoittain n. 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Nosta pikkuleivät pellille leikkauspinta ylöspäin ja paista vielä uunissa 5–10 minuuttia niin, että niistä tulee rapeita.