Aroniasiirappi ja jogurttihyytelö
4-6 annosta
Aroniasiirappi
Valmistusaika n 20 min
G, M, V
1,5 l marja-aronioita
1 dl vettä
3 dl sokeria
1. Nypi marjat tertuista ja huuhtele hyvin.
2. Kaada marjat ja vesi kattilaan. Keitä, kunnes marjat soseutuvat, noin 20 minuuttia. Siivilöi.
3. Kaada mehu takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja keitä noin 20 minuuttia, kunnes seos tiivistyy hiukan. Siirappi sakenee vielä jäähtyessään.
4. Kaada siirappi pois kuumasta kattilasta ja sekoittele siirappia muutaman kerran jäähtymisen aikana, jotta rakenne säilyy notkeana.
5. Tarjoa siirappia jugurttihyytelön ja marjojen kanssa.
Vinkki! Jääkaapissa säilytetyn siirapin saa notkistettua lämmittämällä sitä hetken mikrossa.
Jogurttihyytelö
Valmistusaika 10 min, hyydytys 4 t
G
4 liivatelehteä
2,5 dl vaahdotettavaa vaniljakastiketta
1 dl sokeria
300 g (n. 4 dl) turkkilaista jugurttia
1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon jugurtti ja sokeri.
3. Laita mukiin 1 rkl vettä ja hyvin puristellut liivatelehdet. Kuumenna mikrossa 15-20 sekuntia, jotta liivatteet liukenevat.
4. Jäähdytä liivateseosta hiukan ja lisää ohuena nauhana koko ajan sekoitellen jogurttiseokseen.
5. Jaa seos jälkiruokamaljoihin ja anna hyytyä vähintään 3-4 tuntia.