Broileri saltimbocca

Liharuoat

Saltimbocca tehdään perinteisesti vasikanlihasta, mutta se on herkullista myös broilerista valmistettuna.

salviaa, broilerifileitä, mausteita, jauhoja, voita, öljyä, ilmakuivattua kinkkua vadilla
Kuva Kati Laszka

Broileri saltimbocca

4 annosta
n. 35 minuuttia

4 broilerin ohutleikkeitä
8 salvianlehteä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua tai kotimaista pekonia

Voi-valkoviinikastike

2 dl kuivaa valkoviiniä
3 rkl voita
(2 rkl öljyä)
(2 rkl vehnäjauhoja)

1. Mausta broileri suolalla ja pippurilla. Jos käytät rintafileitä, nuiji niitä hieman ohuemmiksi.

2. Laita joka leikkeelle kaksi salvianlehteä ja kääri päälle ilmakuivattua kinkkua. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikulla.

3. Paista leikkeitä pannulla muutama minuutti molemmin puolin.

4. Kaada leikkeiden sekaan pannulle valkoviini ja anna kiehua muutama minuutti. Nosta leikkeet pois pannulta ja sekoita viinin joukkoon voi. Kiehauta.

5. Jos haluat sakeampaa kastiketta tee öljystä ja vehnäjauhoista suurus ja sekoita viini-voiseokseen. 6. Laita leikkeet takaisin pannuun ja hauduta kastikkeessa kypsäksi, noin 25 minuuttia lihan paksuudesta riippuen.

7. Tarjoa saltimboccan kanssa esimerkiksi sitruunalla maustettua ohrattoa.

Vinkki: Ruoka on gluteeniton, jos et suurusta kastiketta.