Eteläsavolainen ohrarieska
Etelä-Savossa ohrarieska on röpö-, ryyni- tai röhkörieska
Ohrarieska
1,5 l piimää
4,5 dl rikottuja ohrasuurimoita
1,25 dl ohrajauhoja
kourallinen kauraryynejä
1–2 dl sulatettua voita tai margariinia
2 tl suolaa
- Sekoita ohrasuurimot piimään ja anna turvota yön yli jääkaapissa.
- Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita taikina.
- Kaada taikina voidellulle, reunalliselle uunipellille ja paista 250 asteessa 30–40 minuuttia kullanruskeaksi.
- Tarjoa rieska lämpimänä munavoin tai voin kera.
Vinkki! Osan piimästä voi korvata kermaviilillä tai kermalla, jolloin rieskasta tulee pehmeämmän makuista.
Lue savolaisesta leipäkulttuurista