Gluteenittomat piparkakut
Gluteenittomat piparit syntyvät tattarijauhoista ja tarkoitukseen sopivasta jauhoseoksesta
Gluteeniton piparkakkutaikina
125 g margariinia tai voita
1,25 dl sokeria
0,75 dl siirappia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1,5 tl pomeranssinkuorta
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl neilikkaa
0,5 tl suolaa
1 muna
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2,5 dl tattarijauhoa
1 tl soodaa
Kiehauta kattilassa rasva, sokeri, siirappi ja hienonnetut mausteet. Jäähdytä seos.
Lisää muna sekä keskenään sekoitetut jauhoseos, tattarijauho ja sooda.
Painele taikina litteäksi ja anna kovettua viileässä, mieluiten yön yli.
Kaaviloi taikinasta ohut levy. Käytä kaaviloinnissa apuna gluteenitonta jauhoa.
Ota taikinasta muotilla pipareita ja paista ne 200 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia.
HUOM! Gluteeniton taikina on hauraampaa kuin tavallinen taikina. Se sopii yksinkertaisen talon valmistukseen.