Graham-kuminakeksit

Kuminalla maustetut mureat keksit maistuvat esimerkiksi juustojen kanssa.

kuminalla maustettuja keksejä, juustoja, hilloa viinilasit taustalla
Kuva: Kati Laszka

Graham-kuminakeksit

100 g voita
1 rkl kuminansiemeniä
2 dl grahamjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 dl maitoa
(Pinnalle: 1-2 tl kuminansiemeniä)

1. Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.

2. Murskaa kuminaa pienemmäksi morttelissa ja kaada kulhoon.

3. Mittaa muut ainekset kuminan sekaan ja kaada aineksille lopuksi voisula. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja anna jähmettyä jonkun aikaa. Lisää tarvittaessa nestettä.

4. Ripottele leivinpaperille hiukan graham- tai vehnäjauhoja ja kauli sen päällä taikina ohueksi levyksi. Käytä tarvittaessa hiukan jauhoja apuna. Pistele levyä haarukalla.

5. Vedä paperi ja taikina leivinpellille ja leikkaa veitsellä tai taikinapyörällä noin 5 x 5 cm:n kokoisiksi neliöiksi. Ripottele pinnalle halutessasi kuminansiemeniä.

6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes keksien pinta ja reunat saavat hiukan väriä.

Tarjoa keksit esimerkiksi juustojen ja hillon kanssa.

Vinkki: Vaihda voisula desilitraan rypsiöljyä.