Härkäpapu-juurespihvit
Härkäpapu-juurespihvi maistuu sellaisenaan tai burgerin täytteenä
Härkäpapu-juurespihvit
4 annosta
2 dl härkäpapurouhetta
2 dl kaura- tai ruuanvalmistuskermaa
300 g (4-5 kpl) perunaa
200 g (2-3 kpl) punajuuria (tai mukulaselleriä ja palsternakkaa)
200 g (2-3 kpl) porkkanaa
1 iso sipuli
1 rkl rypsiöljyä tai juoksevaa margariinia
2 rkl perunajauhoja
0,75 tl suolaa
0,5 tl rouhittua pippuria
1–2 tl jauhettua paprikaa (myös savupaprika sopii)
voiteluun öljyä tai juoksevaa margariinia
- Mittaa härkäpapurouhe kulhoon kerman kanssa pehmenemään.
- Puhdista, kuori ja pilko juurekset ja kuori ja hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä.
- Hienonna juurekset monitoimikoneella ja sekoita kaikki ainekset sekaisin.
- Aseta leivinpaperi uunipellille, voitele se rasvalla ja muotoile paperille lusikalla pieniä pihvejä (noin 30 kpl), tiputtele myös päälle hiukan rasvaa.
- Paista 200 asteessa 30 minuuttia, käännä pihvit lastalla paiston puolivälissä.
- Tarjoa perunoiden tai viljalisäkkeen ja salaatin tai lämpimien kasvisten kanssa, lisäkkeeksi sopii yrteillä maustettu kermaviili.