Haukiterriini

Kalaruoat

Tarjoa haukiterriini perunoiden kanssa tai saaristolaisleivän päällä

Haukiterriini puulaudalla
Kuva: Timo Viljakainen

Haukiterriini

4–6 annosta

500 g haukifileetä
n. 1,5 tl suolaa
2 kananmunaa
3 dl kuohu- tai vispikermaa
0,5 tl valkopippuria
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 rkl siian mätiä
rypsiöljyä vuoan voiteluun

Koristeluun

2–3 rkl siian mätiä
tuoretta tilliä
1 dl kermaa

Paloittele haukifilee kuutioiksi ja aja kalapalat suolan kanssa monitoimikoneen leikkuuterällä hienoksi.

Lisää kananmunat koneen käydessä sekä kerma ohuena norona. Mausta valkopippurilla, sitruunan mehulla ja tillillä. Voit halutessasi kypsentää pienen nokareen massaa ja tarkistaa maun.

Lisää mäti varovasti sekoitellen.

Voitele 1,5 litran vetoinen vuoka rypsiöljyllä. Lusikoi massa vuokaan.

Nosta terriinivuoka hiukan sitä suurempaan uuninkestävään astiaan ja kaada uloimpaan vuokaan kiehuvaa vettä niin, että se ylettyy terriinivuoan puoliväliin.

Nosta vesihaude uuniin ja kypsennä 150-asteisen uunin alatasolla noin tunti.

Kumoa haukiterriini jäähtyneenä. Koristele kermavaahdolla, tillillä ja mädillä.