Helpot ja herkulliset ruis-perunaleipäset

Helpot ja nopeat leipäset saavat mehevyyttä perunahiutaleista

ruisleipäset
Kuva: Timo Viljakainen

Helpot ja herkulliset ruis-perunaleipäset

uunipellillinen

7 dl vettä
20 g hiivaa
0,5 tl suolaa
0,5 dl siirappia
2 dl perunahiutaleita
10 dl ruisleipäainesta

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja perunahiutaleet. Odota pari minuuttia, jotta perunahiutaleet turpoavat.
  2. Sekoita ruisleipäaines puuhaarukalla tai käsin taikinaan.
  3. Kohota taikina vedolta suojassa.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle. Kauli se noin yhden senttimetrin paksuiseksi levyksi.
  5. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa. Leikkaa taikinapyörällä ruudut (4 x 5 palaa) ja pistele haarukalla.
  6. Paista 250 asteessa noin 25 minuuttia.

Huom! Käytä leipäsissä ohjeessa mainittuja perunahiutaleita eikä jauhemaista ainesta.