Helpot karpaloleivokset
Näyttävät leivokset voi tehdä myös puolukasta
Helpot karpaloleivokset
Pohja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1,25 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Täyte ja päällinen
3 liivatelehteä
4 dl pakastekarpaloita
1 dl sokeria
1 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
- Vatkaa sokeri ja kananmunat kestäväksi vaahdoksi.
- Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää siivilän läpi vaahtoon varovasti nostellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 225 asteessa 6 - 7 min.
- Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota paperi varovasti ja anna pohjan jäähtyä.
- Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä.
- Ota koristelua varten erilleen 1 dl karpaloita ja soseuta loput. Mausta sose sokerilla. Kuumenna 0,5 dl puolukkasoseesta ja liuota siihen liivatelehdet.
- Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahtoon karpalosose, rahka ja liivateseos. Mausta vaniljasokerilla.
- Leikkaa kakkulevy puoliksi. Aseta se reunalliseen astiaan. Levitä puolet karpalotäytteestä toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puolikas päälle ja levitä loppu täyte pintaan.
- Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia. Jaa leivoksiksi, asettele tarjolle ja koristele kokonaisilla karpaloilla.
Vinkki! Leivoksiin voi käyttää myös puolukkaa.