Helppo hapankaali
![Halkaistu ja kokonainen valkokaali](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_1280x987_crop_center-center_82_line/valkokaali2009-iso.jpg 1280w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_640x493_crop_center-center_60_line/valkokaali2009-iso.jpg 640w)
Helppo hapankaali
- Suikaloi 1 kg kaalia mahdollisimman ohueksi veitsellä tai juustohöylällä.
- Laita suikaleet suolan kanssa (1 rkl) kerroksittain hyvin pestyyn, kannelliseen lasipurkkiin. Raasta sinne halutessasi myös pari porkkanaa ja valkosipulinkynttä.
- Nuiji suikaleita puhtaalla survimella, kunnes ne mehustuvat.
- Kaada purkkiin vettä tai heraa, niin että kaali peittyy.
- Peitä purkki liinalla ja anna käydä huoneenlämmössä 2–4 päivää riippuen siitä, kuinka hapanta kaalista haluat. Sen jälkeen sulje kansi tiiviisti ja laita hapankaali jääkaappiin. Säilyy parikin viikkoa.