Horsmankukkajuoma
Vaaleanpunaisesta horsmankukkajuomasta voi tehdä vaikka virkistäviä mehujäitä
Horsmankukkajuoma
1½ litraa (n. 50 g) maitohorsman kukkia
2 litraa vettä
4 dl sokeria
20 g sitruunahappoa
Huuhtele maitohorsman kukat kylmässä vedessä ja nosta ne talouspaperin päälle kuivumaan.
Laita kukinnot kannelliseen astiaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada kukintojen päälle.
Jäähdytä seos jääkaapissa ja anna sen maustua yön yli.
Siivilöi seuraavana päivänä kukinnot pois nesteestä. Sekoita sokeri ja sitruunahappo juomaan.
Tarjoile jäiden kera.
Vinkki! Tee juomasta mehujäätä! Sekoita mukaan vielä 1-1½ dl sokeria. Kaada jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään 8 tuntia.