Hunajakakku eli medovnik

Leivonnaiset

Medovnik eli hunajakakku on perinteinen venäläinen tai slaavilainen kakku, jonka resepti vaihtelee hiukan emännästä riippuen

Medovnik-hunajakakku

Hunajakakku eli medovnik

    6 dl erikoisvehnäjauhoja
    1 rkl ruokasoodaa
    220 g voita
    0,5 dl hunajaa
    3 kananmunaa
    3,5 dl sokeria (osan voi karvata intiaanisokerilla)

    Kreemi
    1 prk kondensoitua maitoa (käytä valmiiksi tiivistettyä)
    100 g voita

    Kostutus
    0,5 dl vahvaa maitokahvia tai vettä
    1 tl konjakkia, viskiä tai rommia

    Sekoita jauhot ja ruokasooda. Sulata voi vesihauteessa ja lisää siihen hunaja. Sekoita puuhaarukalla ja anna hunajan sulaa. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi puuhaarukalla. Ota kulho pois hauteesta. Lisää sokerit ja sekoita. Lisää myös jauhot ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.

    Vuoraa kaksi uunipeltiä ja levitä taikina ohuiksi levyiksi. Paista uunissa 175 asteessa noin 5–6 min.

    Valmista kreemi vatkaamalla maitotiiviste ja pehmeä voi tasaiseksi.

    Leikkaa kakkupohjista neljä halkaisijaltaan noin 20 cm kiekkoa. Anna pohjien jäähtyä ja aloita kasaamaan kakkua. Kostuta pohjia ja levitä kreemiä väliin ja lopuksi päällimmäiseen kerrokseen ja reunoille. Murenna yli jääneet jäähtyneet kakkupalat esim. pakastuspussissa murusiksi. Levitä kakkumurua kakun päälle ja reunoille.