Hyydytetty voileipäkakku

Hyydytetty voileipäkakku on helpompi ja nopeampi valmistaa, kuin perinteinen voieipäkakku.

Hyydytetty voileipäkakku

12 annosta

Pohja:
300 g tummaa limppua
50 g sulatettua voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
300 g kinkkua
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g ranskankermaa
1 prk (270 g) kurpitsa- tai kurkkusalaattia
1 dl ruohosipulisilppua
2 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
1 tl pippurisekoitusta

Koristeluun:
salaatinlehtiä
ohuita kinkkuviipaleita
kirsikkatomaatteja

1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa leipä monitoimikonella. Leivästä ei tarvitse poistaa kuoria. Sulata rasva ja sekoita murujen joukkoon. Levitä puolet leipämuruista irtopohjavuokaan ja painele tiiviisti.

2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan 10 minuutiksi. Vaahdota kerma.

3. Silppua kinkku monitoimikoneella tai veitsellä. Sekoita tuorejuusto, lähes kaikki ranskankermasta, kinkku, kurpitsa- tai kurkkusalaatti, basilikasilppu ja mausteet. Jätä ranskankermaa 2-3 rkl koristeiden kiinnittämiseen.

4. Puserra liivatteista vesi pois. Kuumenna märät lehdet varovasti mikrossa n 15 sekuntia, kunnes ne sulavat. Tai kuumenna 2 ruokalusikallista vettä kattilassa ja sekoita liivatteet veteen. Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Käänetele lopuksi sekaan vaahdotettu kerma.

5. Levitä täyte vuokaan leipämurupohjan päälle. Levitä loppu leipämuru täytteen päälle. Peitä vuoka kelmulla ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Tässä vaiheessa kakun voi myös pakastaa.

6. Irrota kakku vuoasta ja sivele pintaan loput ranskankermasta, jotta koristeet pysyvät paremmin kakun pinnalla. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele salaatinlehdillä, ohuilla kinkkusiivuilla ja kirsikkatomaateilla.