Joululohi

Kalaruoat

Joululohi maistuu sekä kylmänä että lämpimänä

Joululohivuoka
Kuva: Timo Viljakainen

Joululohi

1–2 kpl  kirjolohifileetä
1 rasia  anjovisfileitä
2–3 kpl  sipulia
15 cm  pala purjoa
2 dl  kuohukermaa
pari tippaa  etikkapunajuuren lientä

Poista nahka sekä ruodot lohifileestä. Leikkaa annospaloiksi, tai jos haluat tehdä ruusuja, leikkaa lohesta ohuita suikaleita pituussuunnassa tai hieman vinottain.

Hienonna sipuli, purjo sekä anjovisfileet.

Asettele annospalat vuokaan. Jos haluat tehdä ruusuja, kierrä kalasuikaleet ja kääri ne löysästi ruusun muotoon. Asettele ”ruusut” uunivuokaan. Lisää palojen tai ruusujen päälle anjovissilppu sekä hienonnetut sipulit.
Valuta anjovisliemi kalojen päälle, samoin kerma.
Tiputa etikkapunajuurilientä lusikalla kalaruusujen päälle. Voit myös sekoittaa värin kermaan.
Paista 200 asteessa 25–35 min uunin keskitasolla.