Juusto-mansikkasalaatti
Kesäisessä salaatissa maistuu suolaisen leipäjuuston ja makeiden mansikoiden ihana yhdistelmä
![Juusto-mansikkasalaatti](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_1280x853_crop_center-center_82_line/MKN_Juustomansikkasalaatti_kuva_KatiLaszka.jpg 1280w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_640x426_crop_center-center_60_line/MKN_Juustomansikkasalaatti_kuva_KatiLaszka.jpg 640w)
Juusto-mansikkasalaatti
4-6 annosta
0,5 l mansikoita
500 g vesimelonia ja/tai cantaloupemelonia
250 g leipäjuustoa
1 ruukku ruustinnan, pehtoorin tai tammenlehväsalaattia
Mansikkakastike
reilu 1 dl mansikoita
1 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
1 rkl vaaleaa balsamietikkaa tai viinietikkaa
2 tl sokeria
rosepippuria
- Valmista ensin kastike: Soseuta mansikat haarukalla. Sekoita jogurttiin tai kermaviiliin. Mausta.
- Perkaa salaattiin tulevat mansikat. Leikkaa isot mansikat puoliksi. Kuori meloni ja leikkaa kuutioiksi. Kuutioi leipäjuusto.
- Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti. Kokoa salaattiainekset kerroksittain. Tarjoa kastike erikseen.