Juustoinen kurpitsakeitto
Juusto antaa kurpitsakeitolle täyteläisyyttä.
Juustoinen kurpitsakeitto
1 l kasvislientä
500 g keltaista talvikurpitsaa
2 sipulia
50 g juuriselleriä
1/4 tl muskottia
1 rkl salviaa hienonnettuna
0,5 rasiaa (á 400 g) sulatejuustoa
Pinnalle
Voissa paistettuja tuoreita salvianlehtiä tai kurpitsansiemeniä
1. Lisää kiehuvaan liemeen paloiteltu kurpitsa, sipulit, ja juuriselleri. Anna kiehua hiljalleen kannen alla kypsäksi.
2. Mausta ja lisää juusto. Sekoita kunnes juusto on sulanut.
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi. Tarkista maku.
4. Tarjoa keitto paahdettujen kurpitsansiementem kanssa tai paista koristeeksi salvianlehtiä voissa. Nosta varoen paistetut lehdet talouspaperin päälle ja anna niiden hetki olla, kunnes ylimääräinen rasva imeytyy paperiin ja lehdet rapeutuvat.