Juustosalaatti pähkinägranolalla

Juustosalaatti pähkinägranolalla

4-6 annosta

Granola:
2 dl pähkinäsekoitusta
2-3 rkl hunajaa

Salaatti:
1-2 ruukkua erilaisia salaatteja
2-3 päärynää
100 g viinirypäleitä
200 g briejuustoa tai sinihomejuustoa
Pinnalle:
balsamicokastiketta tai viinietikka-öljykastiketta

1. Kuumenna pähkinöitä välillä sekoitellen paistinpannussa ilman rasvaa, kunnes pähkinät saavat hiukan väriä. Älä polta. Nosta pannu pois levyltä ja lisää hunaja sekoitellen. Kaada seos lautaselle tai leivinpaperille jäähtymään.

2. Huuhdo salaatit ja kuivaa tai linkoa ne.

3. Kuori päärynät ja viipaloi ne. Halkaise viinirypäleet.

4. Leikkaa juusto viipaleiksi.

5. Levitä kaikki salaattiainekset laakealle vadille tai kerrostele ainekset kulhoon. Ripottele lopuksi granola pinnalle.

6. Valuta balsamicokastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua tai sekoita vaaleasta balsamicoetikasta ja rypsiöljystä kastike suhteessa 1:3 ja mausta se sokerilla ja mustapippurirouheella..

Vinkki

Osan pähkinöistä voi korvata kaurahiutaleilla.