Kahvi-rusinakakku

Tähän tahmean mehevään kakkuun saat käytettyä ylijääneen kahvin. Rusinoiden sijaan voit käyttää kuivattuja karpaloita tai muita marjoja, silputtuja taateleita tms. Mausteet voit korvata 2 teelusikallisella piparkakkumausteseosta.
Kakku tunnetaan myös nimellä Jum-jum-kakku. Maidottomana ja munattomana se sopii moneen ruokavalioon.

Kahvikakku jalallisella lasivadilla
Kuvan kakku on tehty puolikkaasta annoksesta. Kuva: Marita Suontausta

Kahvi-rusinakakku eli Jum-Jum-kakku

M, V

3 dl vahvaa kahvia
2 dl rusinoita
1 tl kanelia
0,5 tl jauhettua neilikkaa
0,5 tl jauhettua kardemummaa
2,5 dl sokeria
0,5 dl rypsiöljyä
2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

1. Mittaa kahvi, rusinat, mausteet, sokeri ja öljy kattilaan. Kiehauta ja keitä 3 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Voitele ja jauhota noin 1,5 litran rengasvuoka.

3. Sekoita vaniljasokeri, jauhot ja sooda kahviseokseen. Älä vatkaa, ettei taikina sitkisty. Lusikoi taikina vuokaan.

4. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja kumoa vuoasta. Anna kakun jäähtyä vuoan alla.
Kakku on parempaa seuraavana päivänä. Ja säilyy muutamankin päivän hyvänä.