Kahvikiisseli
Keitä kahvia vain tarpeen mukaan. Viemäriin ei kahvinloppuja kannata kaataa. Valmista ylijääneestä kahvista ja maidosta vaikka kiiseli jälkiruoaksi. Kahvin ja maidon suhdetta voit vaihdella kahvimäärän mukaan.

Kahvikiisseli
3 annosta
G
2,5 dl ylijäänyttä kahvijuomaa
2,5 dl maitoa
0,5 dl sokeria
2,5 rkl (30 g) perunajauhoja
(0,5 tl vaniljasokeria)
1. Mittaa ainekset kattilaan ja sekoita hyvin.
2. Kuumenna koko ajan huolellisesti pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos sakenee ja pulpahtaa kerran tai pari.
3. Nosta liedeltä ja tarkista makeus. Lisää sokeria tarvittaessa ja mausta vaniljasokerilla halutessasi.
Anna jäähtyä.
Vinkki: Osan maidosta voit korvata tähteeksi jääneillä kermoilla tai koristellan kiisselin pinnan kermavaahtonokareella. Kiisselin voit maustaa myös kaakaojauheella tai suklaarouheella.
Ylijääneen kahvin voit käyttää myös kakkuun!
Kahvi-rusinakakku