Kalapata
Valmista kalapata kalafileestä ja lempikalastasi.
4 annosta
n. 600 g kuhafileitä
0,5 tl suolaa
0,25 tl jauhettua valkopippuria
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
2,5 dl ruokakermaa
0,5 tl vastarouhittua pippuria
250 g tuoreita kirsikkatomaatteja
1 dl yrttejä
1. Levitä kalafileet pöydälle ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Isot fileet voi paloitella pienemmiksi.
2. Kuori ja hienonna sipulit.
3. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipuleita muutama minuutti.
4. Kaada sekaan ruokakerma. Huuhtele tölkki noin desilitralla vettä ja kaada pataan. Sekoita joukkoon mausteet. Kypsennä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää kalafileet pataan ja jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia.
5. Lisää pataan kirsikkatomaatit. Keitä noin 5 minuuttia. Tarkista kypsyys ja ripottele pinnalle yrttejä.