Kaneliässät
Kahvin seurana maistuvat perinteiset kaneliässät
Kaneliässät
noin 80 kpl
250 g kohonnutta vehnästaikinaa (pullataikinaa)
250 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
1 tl soodaa
Pinnalle
3 rkl kanelia
3 rkl sokeria
Ässiä kannattaa valmistaa samalla kun paistaa pullia, jolloin kohonneesta pullataikinasta voi punnita ässiin tarvittavan 250 g taikinaa. Voit valmistaa pikkuleipiä varten myös 2,5 desin taikinan ja paistaa lopusta taikinasta pullia.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon kananmunat ja vehnästaikina. Parhaiten taikinan saa sekoitettua yleiskoneen mela- tai k-vatkaimella, jolla voi ja sokerikin vaahdotetaan.
Sekoita keskenään jauhot ja sooda ja lisää taikinaan.
Leivo taikinasta sormenvahvuisia tankoja. Leikkaa ne noin seitsemän senttimetrin pituisiksi paloiksi ja kierittele kaneli-sokeriseoksessa.
Taita tangot ässän muotoon leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteen lämmössä vaaleanruskeiksi noin kymmenen minuuttia.