Karamellisoidut sipulit

Karamellisoitu sipuli maistuu esimerkiksi pihvin kanssa.

pikkelöityä punasipulia karamellisoitua sipulia jauhelihapihvin kanssa
Karamellisointi tekee sipulista herkullista lisäkettä. Kuva: Kati Laszka

Karamellisoidut sipulit

G M V

8 sipulia (kepasipuli, makea sipuli)

1 rkl öljyä

2 rkl omenaviinietikkaa

2 rkl tummaa esim. ruokosokeria

1 tl suolaa

2 dl vettä

1. Kuori ja viipaloi sipulit.

2. Paista sipuliviipaleita öljyssä miedolla lämmöllä paistinpannulla. Sipulit saavat ruskistua hieman.

3. Kun sipuleissa on väriä, lisää loput ainekset joukkoon ja hauduttele sipuleita puolisen tuntia.

Karamellisoidut sipulit säilyvät kylmässä parin viikon ajan.