Karviaismarjatorttu

Puutarhan karviaissadosta saa maistuvan tortun.

Karviaisia Kuva hmlry fi liitto media
Kuva https:hmlry.fi/liitto/media

Marjatorttu karviaisista

Pohja:

150g voita

0,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl inkivääriä

1 rkl vettä

Täyte:

7 dl karviaismarjoja

2 munaa

1 dl sokeria

1 dl kermaa

1 tl vaniljasokeria

Nypi voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina matalan torttuvuoan pohjalle ja reunoille ja ripottele päälle karviaiset. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti, lisää kerma ja vaniljasokeri ja kaada täyte marjoille. Paista 180 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa torttu jäähtyneenä esimerkiksi minttuliköörillä maustetun kermavaahdon kera.