Kasvisvuoka kaalista ja kesäkurpitsasta
Kasvisvuoka maistuu joko kevyenä ateriana tai lämpimänä lisäkkeenä
Kasvisvuoka kaalista ja kesäkurpitsasta
4 annosta
1 pieni (200 g) kesäkurpitsa
0,5 kpl (400 g) kukkakaalia
1 kpl (300 g) parsakaalia
1 rs (300 g) ruusukaalia
2 kananmunaa
5 dl kevytmaitoa
0,5 tl vastarouhittua pippuria
0,5 tl suolaa
1–2 tl yrttisekoitusta
2 dl vaaleita leivänmuruja (kaurapaahtoleipää)
1 dl voimakasta juustoraastetta (emmentalia)
1 rkl juoksevaa margariinia
- Viipaloi kesäkurpitsa, lado uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.
- Puhdista ja pilko kaalit ja höyrytä niitä 5–10 minuuttia.
- Sekoita munat, maito ja mausteet.
- Voitele laakeahko vuoka, ripottele leivänmuruja pohjalle ja lado päälle kesäkurpitsaviipaleet. Kaada vuokaan kaalit ja loput leivänmurut sekä munamaito.
- Paista 200 asteessa 50–60 minuuttia, kunnes munamaito hyytyy, lisää paistamisen loppuvaiheessa juustoraaste, voit myös peittää vuoan leivinpaperilla, jos se uhkaa tummua liikaa.
- Tarjoa vihreän salaatin ja leivän kanssa tai lisäkeruokana kalan tai lihan kanssa.
Vinkki! Voit hyvin jättää kesäkurpitsan tai jonkin kaalin ruuasta pois, lisää vain muiden kasvisten määrää.