Kaura-omenakierteet

Mehevät omena-kaurakierteet maistuvat pullahiirille.

kierrepullia kulhossa, kaurahiutaleita, fariininsokeria ja kaulin vieressä pöydällä
Kuva: Sami Piskonen

Kaura-omenakierteet

noin 20 kpl

      2,5 dl kaurajuomaa
      25 g tuorehiivaa
      1 dl sokeria
      0,5 tl suolaa
      2 tl kardemummaa
      n. 8 dl vehnäjauhoja
      0,5 dl rypsiöljyä

      Täyte
      100 g voita tai margariinia
      1 omena raastettuna
      1 dl fariinisokeria
      2–3 dl kaurahiutaleita

      Voiteluun
      1 kananmuna, raesokeria

      1. Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot taikinaan vähitellen samalla vaivaten.

      2. Alusta taikinaa kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Alustuksen loppuvaiheessa lisää taikinaan myös öljy.

      3. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.

      4. Yhdistä sillä välin täytteen ainekset. Sulata rasva ja lisää sen joukkoon raastettu omena, fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Kauli kohonnut taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Levitä täyte taikinalevylle ja kääri levy rullalle. Leikkaa rulla noin 20 osaan. Voit paistaa pullat paperisissa muffinivuoissa tai pellillä leivinpaperin päällä.

      5. Kohota pullia liinan alla n. 20 minuuttia.

      6. Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.