Kaura-puolukkapannarit

Nämä herkulliset amerikkalaistyyliset pannarit tai paksut letut onnistuvat myös vegaanisina. Jätä kananmunat pois ja käytä kaurajuomaa sekä kauragurttia taikinaan ja paistamiseen öljyä tai vegaanista margariinia!

pinossa lettuja, päällä ja vierellä puolukoita, kahvikuppeja pinossa takana
Sami Piskonen

Kaura-puolukkapannarit

n. 12 - 15 pientä pannaria

2 kananmunaa
1 dl maitoa tai kaurajuomaa
1 dl maustamatonta jogurttia tai kauragurttia
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl öljyä
1 dl puolukoita
Paistamiseen voita tai öljyä

1. Riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon maito ja jogurtti. Sekoita nämä sekaisin.
2. Mittaa päälle raaka-aineet. Vatkaa hyvin sekaisin.
3. Kuumenna lettu- tai paistinpannu. Lisää pannulle rasvaa.
4. Laita taikinaa noin 0,5 dl lettupannun koloihin tai isolle pannulle.
4. Paista pannareita keskilämmöllä, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
Tarjoa heti puolukoiden tai omenasoseen kanssa.