Kaurapuuro
Pehmeä kaurapuuro hellii vatsaa
Kaurapuuro
2 annosta
1 l vettä tai maitoa
4–5 dl pikakaurahiutaleita
(suolaa)
Kuumenna vesi tai maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää joukkoon kaurahiutaleet.
Keitä puuroa samalla sekoitellen noin 2–5 minuuttia (tarkista pakkauksesta).
Ota kattila pois levyltä, lisää halutessasi suola ja anna puuron hautua muutaman minuutin ajan ennen tarjoilua. Tarjoile puuro marjojen, hedelmien, maidon tai marjakeiton kera.
Mikropuuro
1 annos
2 dl vettä
1 dl kaurahiutaleita
(ripaus suolaa)
Mittaa vesi ja hiutaleet syvälle lautaselle tai annoskulhoon. Sekoita hyvin.
Kuumenna mikrossa täydellä teholla 1–2 minuuttia riippuen mikron tehosta. Sekoita ja lisää halutessasi suola. Anna tekeytyä pari minuuttia.
Nauti puuro marjojen, hedelmien, maidon ja marjakeiton kanssa.