Keisarillinen salaatti

Ruokaisa salaatti höystetään leipäkuutioilla ja broilerilla

Keisarillinen salaatti emalilautasella
Kuva: Sami Piskonen

Keisarillinen salaatti


4 paahtoleipäviipaletta
2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1–2 valkosipulin kynttä
0,25 tl suolaa
300 g broileria suikaleina
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl paprikajauhetta
1 keräsalaatti
pala (150 g) tuoretta kurkkua
1 prk raejuustoa

Kastike
1 rkl sitruunamehua
1 dl omenatäysmehua
0,25 dl rypsi- tai oliiviöljyä
0,5 tl mustapippuria
1 tl sokeria
0,25 tl suolaa
2 tl kuivattua rakuunaa tai 2 rkl tuoretta

Kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna pannulla öljy, murskatut valkosipulin kynnet ja suola. Lisää leipäkuutiot ja ruskista kullankeltaisiksi.

Nosta leipäkuutiot pannulta ja lisää broilerisuikaleet. Ruskista kauniin ruskeiksi ja mausta mustapippurilla ja paprikajauheella.

Suikaloi salaatti ja kuutio kurkku.

Kokoa salaatti kerroksittain salaattikulhoon. Ripottele päällimmäiseksi raejuusto.

Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa salaatin kanssa.