Kesäkurpitsa-sitruunahillo ja -curd

Paahtoleivän päällä maistuu kesäkurpitsa-sitruunahillo, joka voita lisäämällä jalostuu curdiksi

Kesäkurpitsa-sitruunahillo ja sitrunatahna
Kuva: Timo Viljakainen

Kesäkurpitsa-sitruunahillo

1,5 kg kesäkurpitsoita (perattuina, kuutioituna n. 2 l / 1 kg)
3 sitruunan kuori
2 dl sitruunamehua
350 g hillosokeria

Pese ja kuori kesäkurpitsat kuorimaveitsellä. Halkaise kesäkurpitsat kahtia ja poista pehmeä sisus siemenineen. Kuutioi kesäkurpitsat.

Pese sitruunat hyvin lämpimällä vedellä. Raasta keltainen kuori. Purista mehu.

Pane sitruunan mehu ja kuori sekä kurpitsakuutiot kattilaan ja keitä välillä sekoitellen kunnes pehmenevät.

Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen.

Pakkaa hyvin puhdistettuihin lasitölkkeihin. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.

    Kesäkurpitsacurd

    Lisää hilloon 100 g voita keittämisen loppuvaiheessa voita sekoitellen, jotta voi sulaa tasaisesti hilloon.

    Sekä hillo että curd soveltuvat hyvin esimerkiksi paahtoleivän päälle.