Kesäkurpitsatorttu

Leivo leikattava kesäkurpitsatorttu tai tee taikinasta kuppikakkuja!

Kesäkurpitsakakku
Kuva: Timo Viljakainen

Kesäkurpitsatorttu

Pohja
2 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl rypsiöljyä
200 g (2–2,5 dl) hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
1 dl mantelirouhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori
1,5 rkl sitruunamehua
3 dl tomusokeria

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää öljy, kesäkurpitsaraaste ja mantelirouhe sekä keskenään sekoitetut muut kuivat aineet.

4. Kaada taikina halkaisijaltaan 25 cm vuokaan, jossa on pohjalla leivinpaperi ja reunat voideltu.

5. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakku vuoasta. 

6. Vatkaa kuorrutuksen ainekset sekaisin. Lusikoi jäähtyneen kakun pinnalle ja levitä huolimattomasti. Koristele halutessasi marjoilla.

Vinkki: Käytä maustamattoman tuorejuuston sijaan esimerkiksi vaniljalla maustettua tuorejuustoa tai korvaa kuorrutus maustetulla rahkalla.