Keväinen parsasalaatti

Hyödynnä monipuolisesti käytettävää kevyttä parsaa esimerkiksi salaateissa.

Parsasalaatti Kati Laszka vaaka Eve
Kuva Kati Laszka

Keväinen parsasalaatti
G
4 annosta 30 min

500 g vihreää parsaa
1 kesäkurpitsa
250 g mini(terttu)tomaatteja
1 rkl öljyä
200 g pakasteherneitä
50 g retiisiä
2 kevätsipulia
1 ruukku salaattia
1 pss (n 70 g)  babypinaattia

Kastike:
2 tl luomusitruunan kuoriraastetta
2 rkl sitruunanmehua
0,5 dl (oliivi)öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl sokeria
Pinnalle:
50 g voimakasta juustoa

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Huuhtele parsat ja poista tyviosa. Leikkaa 4 cm paloiksi. Levitä leivinpaperoidulle pellille.
3. Viipaloi huuhdeltu kesäkurpitsa ja laita parsojen sekaan pellille.
4. Huuhtele tomaatit ja levitä muiden ainesten sekaan pellille. Jos käytät terttutomaatteja, laita ne oksineen mukaan tai terttu muutamaan osaan leikattuna.
5. Pirskottele päälle öljy ja kypsennä uunissa noin 15 minuuttia, kun ainekset saavat hieman väriä. Kaada jäiset herneet muiden ainesten sekaan kypsymään viimeisten minuuttien ajaksi.
6. Huuhdo ja viipaloi retiisit ja kevätsipulit. Huuhtele salaatti sekä pinaatti, kuivaa ja revi pienemmäksi. Levitä tarjoiluvadille.
7. Valmista kastike. Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuoriraastetta ja purista mehua kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, suola, pippuri ja sokeri.
8. Levitä salaatin ja pinaatin päälle uunissa paahdetut kasvikset ja valuta kastike salaatille.
9. Vuole lopuksi juusto lastuiksi salaatille juustohöylällä tai kuorimaveitsellä.
Nosta tarjolle.