Kinuskikakku vanilija-viherherukkatäytteellä

Hyödynnä herukan hienoja aromeja kakun täytteessä.

Viherherukka
Kuva: Canva

Kinuskikakku

10-12 hengelle


Pohja:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

0,5 dl perunajauhoja

1,5 dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoitellen vaahdon joukkoon.

3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.

4. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Kostutus:

alkoholiton päärynäsiideri

Herukkatäyte:

5 dl viherherukkasosetta

n. 1 dl sokeria

4 liivatelehteä

2 rkl kiehuvaa vettä

Vanilijatäyte:

2 dl kevytkermaa

1 dl maitoa

1 dl sokeria

1 kananmuna

0,5 dl maissitärkkelys

2 tl vanilijasokeria

Sekoita kermamaito, sokeri, muna ja maissitärkkelys kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sakenee. Sekoita hieman jäähtyneeseen kiisseliin vanilijasokeri.

Kinuskikuorrute:

4 dl kuohukermaa

4 dl fariinisokeria

1 rkl voita

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Lisää maun mukaan viherherukkasoseeseen sokeria, kuitenkin niin, että sose jää hiukan kirpakaksi. Kuumenna muutama ruokalusikallinen vettä mukissa mikrossa ja liota liivatelehdet kuumaan veteen. Lisää liivateseos marjasoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita seos jääkaappiin hyytymään.
2. Valmista vanilijatäyte ohjeen mukaan.
3. Laita kinuski kiehumaan. Sekoita kerma ja fariinisokeri kattilassa. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes tippa jähmettyy kylmään veteen pudotettaessa (20-30 min). Nosta kattila liedeltä ja sekoita mukaan voi.
4. Halkaise kakku kolmeen osaan.
5. Kostuta kaksi alimmaista kerrosta täyttäessäsi kakkua.
6. Laita kumpaankin kerrokseen ensin vanilijatäytettä ja päälle viherherukkatäytettä.
8. Kakun kansilevyn päälle voi sipaista jotakin marmeladia tai hilloa aivan ohuen kerroksen ennen kinuskin laittoa. Kaada kinuski varovasti kakun päälle ja tasoita. Laita kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kinuski hyytyy.
9. Koristele haluamallasi tavalla, joko silottamalla tai pursottamalla reunat kermalla ja viimeistelemällä marsipaani- tai sokerimassakoristeilla, elävillä kukilla tai suurilla herukantertuilla.