Kirjolohimedaljongit/-perhoset ja remuladekastike
Kirjolohi säilyttää rakenteensa hyvin ja on helppo paistaa tai grillata. Se sopii loistavasti esimerkiksi fileinä pannulle tai uuniin.
kirjolohifilee
Leikkaa kalasta nahkaan saakka noin 2cm pala, mutta älä riko nahkaa. Leikkaa sen jälkeen samankokoinen siivu mutta tällä kertaa leikkaa myös nahka.
”Avaa perhosen siivet” ja taita ne annoksen mukaisesti. Asettele medaljongit leivinpaperin päälle uunivuokaan.
Kypsennä 180 asteessa noin 10-15 minuuttia. Riippuen fileen paksuudesta.
Tarjoiluvinkki! Tarjoile kirjolohimedaljongit perunasoseen, herneiden ja remuladekastikkeen kanssa. Voit koristella annoksen tilillä ja sitruunalla.
Remulade
1 pieni sipuli
4 pientä suolakurkkua
2 rkl hienonnettua persiljaa
1 rkl ruohosipulia
2 dl majoneesia
1 ½ rkl sinappia
½ tl valkoviinietikkaa
1/4 tl mustapippippuria
1. Hienonna kuorittu sipuli, suolakurkut, persilja ja ruohosipuli pieniksi.
2. Sekoita majoneesi, sinappi ja etikka tasaiseksi seokseksi.
3. Lisää joukkoon hienonnetut aineet.
4. Laita kastike jääkaappiin maustumaan.