Korvapuusti

Perinteinen pulla ja korvapuusti maistuu aina.

Korvapuusti
Korvapuusti

50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
150 voita tai margariinia

täyte:
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia

voiteluun:
kananmunaa

pinnalle:
raesokeria

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri ja mausteet ja osa jauhoista.
  2. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levylle pehmeä voi ja ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Kääri taikinalevyt ruulliksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta rullan alapuolelle.
  4. Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinoittain komikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
  5. Voitele kohonneet puustit kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min.