Korvapuusti
Perinteinen pulla ja korvapuusti maistuu aina.
50 g hiivaa
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
150 voita tai margariinia
täyte:
100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia
voiteluun:
kananmunaa
pinnalle:
raesokeria
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri ja mausteet ja osa jauhoista.
- Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä levylle pehmeä voi ja ripottele pinnalle sokeri ja kaneli. Kääri taikinalevyt ruulliksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta rullan alapuolelle.
- Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinoittain komikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
- Voitele kohonneet puustit kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min.