Korvasienipiirakat
Maistuva suolainen kahvipöytään
Korvasienipiirakat
16 annosta
100 g margariinia
2 dl maitoa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 kananmuna
puoli ps kuivahiivaa
2 dl grahamjauhoja
n. 4 dl vehnäjauhoja
Korvasienitäyte
200 g tuorejuustoa
1 kananmuna
1,5 dl /n. 100 g keitettyjä korvasieniä
1 tl timjamia
0,5 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 kananmuna voiteluun
Sulata margariini ja lisää siihen maito, sokeri, suola sekä kananmuna. Kuivahiivaa käytettäessä nesteen tulee olla 42-asteista. Sekoita kuivahiiva 2 dl:aan grahamjauhoja.
Lisää jauhot nesteeseen ja sekoita vellimäiseksi. Alusta taikina vehnäjauhoilla ja vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa ilma pois. Jaa taikina 16 osaan. Pyöritä taikinapalat palloiksi ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paina jokaisen pallon keskelle syvennys pienen juomalasin pohjalla.
Anna kohota liinan alla vähintään 30 minuuttia.
Valmista täyte. Sekoita tuorejuusto ja kananmuna keskenään. Hienonna korvasienet ja lisää ne tuorejuustoseokseen. Mausta timjamilla, suolalla ja mustapippurilla.
Kun piirakkapohjat ovat kohonneet, paina syvennykset uudestaan lasilla. Voit halutessasi pistää piirakkapohjat vielä haarukalla täytteen valumisen estämiseksi.
Voitele piirakoiden reunat munalla ja lisää täyte. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia