Kukkakaali-kvinoasalaatti

Kvinoa on monille uusi monenlaisiin ruokiin sopiva tuttavuus, jota kasvatetaan myös Suomessa

Kukkakaali-kvinoasalaattia
Kuva: Kati Laszka

Kukkakaali-kvinoasalaatti

3– 4 annosta

2 dl kvinoaa
300 g kukkakaalia

Kastike
1 pieni valkosipulinkynsi
(pala tuoretta chiliä)
0,75 dl rypsiöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 tl sokeria
1 tl suolaa

Lisäksi
1 keltainen tai punainen
paprika
1 appelsiini
1 dl auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä
0,5 dl hienonnettua tuoretta
minttua
0,5 dl hienonnettua tuoretta
korianteria
(vihreää salaattia)


Huuhtele kvinoa ja kukkakaali.  Irrota kukkakaalin kukinnot sopiviksi suupaloiksi. Isot palat voit puolittaa. (Säästä varsiosa ja lehdet esimerkiksi sosekeittoon tai vokkiin).

Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Kypsennä kvinoan höyryssä kukkakaalit napakan kypsiksi tai erillisessä kattilassa vähässä vedessä. Anna jäähtyä. Kaada kvinoa lävikköön, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kaada kulhoon.

Valmista kvinoan kypsymisen aikana kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli sekä chili. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta vielä haalean kvinoan joukkoon.

Huuhtele paprika, halkaise, poista kanta sekä siemenet ja leikkaa paprika kuutioiksi.

Kuori appelsiini ja leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. (Valuta irronnut mehu kvinoan joukkoon).

Paahda siemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat saada väriä ja tuoksuvat pähkinäiseltä.

Laita kukkakaalit, paprika, appelsiinit ja yrttisilppu kvinoan päälle kulhoon ja nostele sekaisin. Anna maustua kylmässä tunti ja tarkista maku.

Levitä halutessasi vihreää salaattia vadille ja lusikoi kvinoasekoitus päälle. Ripottele pinnalle siemenet ja nosta tarjolle.