Kurpitsa-suklaakakku
Kurpitsasta saa monia maistuvia herkkuja. Tässä reseptissä kurpitsakakkua on tuunattu suklaahipuilla.
Kurpitsa-suklaakakku
2 isoa kananmunaa
1 kg talvikurpitsaa
1 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
100 g tummaa suklaata
Kurpitsasose
Kuori ja paloittele kurpitsa kattilaan.
Hauduta miedolla lämmöllä 20– 30 minuuttia tai kunnes kurpitsapalat ovat pehmeitä. Sekoita välillä.
Soseuta sauvasekoittimella ja jäähdytä.
Kakun ohje
Riko kananmunien rakenne isossa kulhossa.
Lisää 2 dl kurpitsasosetta ja jogurtti. Jos sosetta jää yli, sen voi pakastaa ja käyttää esimerkiksi kasvissosekeittoon.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.
Rouhi suklaa ja kääntele se taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.
Jäähdytä ja kumoa kakku. Kakun voi halutessa kuorruttaa jäähtyneenä tomusokerilla maustetulla tuorejuustolla ja pähkinärouheella.