Kurpitsa-suklaakakku

Kurpitsasta saa monia maistuvia herkkuja. Tässä reseptissä kurpitsakakkua on tuunattu suklaahipuilla.

Kurpitsasuklaakakku

Kurpitsa-suklaakakku

2 isoa kananmunaa
1 kg talvikurpitsaa
1 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
100 g tummaa suklaata

Kurpitsasose

Kuori ja paloittele kurpitsa kattilaan.

Hauduta miedolla lämmöllä 20– 30 minuuttia tai kunnes kurpitsapalat ovat pehmeitä. Sekoita välillä.

Soseuta sauvasekoittimella ja jäähdytä.

Kakun ohje

Riko kananmunien rakenne isossa kulhossa.

Lisää 2 dl kurpitsasosetta ja jogurtti. Jos sosetta jää yli, sen voi pakastaa ja käyttää esimerkiksi kasvissosekeittoon.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

Rouhi suklaa ja kääntele se taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 180 asteessa noin 45 minuuttia.

Jäähdytä ja kumoa kakku. Kakun voi halutessa kuorruttaa jäähtyneenä tomusokerilla maustetulla tuorejuustolla ja pähkinärouheella.