Leipämarjapuuro

Kuivahtaneista ruisleivistä keität maistuvan marjapuuron. Leipäpuuro on mainio hävikkiruoka.

Leipäpuuro
Kuva: Helena Velin

Leipämarjapuuro

Leipämarjapuuroon upotat kuivahtaneet ruisleivät kätevästi. Puuro maistuu erityisen aromikkaalta, kun käytät hapatettua ruisleipää.  
Keittoaika on lyhyempi kuin jauhoista tehdyllä ruismarjapuurolla.

4 annosta 
M V

1 l vettä
300 g kuivahtanutta ruisleipää
4 dl puolukoita tai 2 dl puolukkasurvosta
1-1,5 dl sokeria 
(ripaus suolaa)

1.Mittaa vesi kattilaan ja laita sekaan leipä (paloiteltuna). Anna leivän pehmitä leivän kuivuudesta riippuen 0,5 - 1 tuntia.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen välillä sekoitellen, kunnes leivät ovat täysin pehmenneet.
3. Lisää puolukat ja sokeri. Anna kiehua hetki. Tarkista makeus ja suola. Lisää tarvittaessa.
Jos leivät eivät hajoa riittävästi tai haluat aivan tasaista puuroa, soseuta puuro sauvasekoittimella.

Vinkkejä:

Leivän määrä voi vaihdella riippuen leivän kuivuudesta. Lisää puuroon vettä, jos se tuntuu liian paksulta.

Tee puuroa kerralla isompi annos. Se maistuu jäähtyneenä seuraavan päivän aamu- tai välipalana.

Myös mustikat tai herukat sopivat hyvin tähän puuroon. Mustikoita kannattaa laittaa hieman puolukoita enemmän, koska mustikat ovat miedomman makuisia.