Lisäkkeitä makkaralle
Tarjoile makkaroiden kanssa puolukkamarmeloa ja punasipulilisäkettä
Puolukkamarmelo
200 g puolukoita tai karpaloita
1 sipuli
1 dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
0,25 tl chilitahnaa (sambal oelek)
Nosta kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
Soseuta aineet sauvasekoittimella ja anna jäähtyä. Säilytä marmelo viileässä.
Punasipulilisäke
500 g punasipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä kuullottamiseen
n. 5 dl vahvaa mustaherukkamehua
0,5 -1 dl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl tummaa balsamicoa tai punaviinietikkaa
Suikaloi punasipuli ja valkosipuli.
Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää mehu ja sokeri.
Hauduta miedolla lämmöllä noin tunti.
Lisää lopuksi suola ja etikka, keitä vielä hetki.
Kaada lämmin lisäke puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä kylmässä.