Lohta ja sitruunaperunoita
Pääruokana nautitaan herkullista kalaa sitruunaperunoiden kera
Lohta ja sitruunaperunoita
n. 1 kg (10–12) perunaa
1 sitruuna
suolaa
vettä
100 g tuorejuustoa
1 ruukku persiljaa
500 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
(valko)pippuria
Kuori ja viipaloi perunat. Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä, raasta kuori ja purista mehu. Keitä perunaviipaleet kypsiksi sitruunanmehulla ja suolalla maustetussa vedessä. Säästä perunoiden keitinvedestä n. 1 dl.
Kuumenna erilleen otettu keitinvesi ja sulata tuorejuusto sekaan. Hienonna persilja. Sekoita keitettyjen perunaviipaleiden joukkoon hienonnettu persilja, raastettu sitruunankuori (ja/tai mehu) ja tuorejuustokastike.
Leikkaa lohifileestä neljä annospalaa. Paista lohipalat paistinpannulla öljyssä molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
Siirrä perunaviipaleet laakealle vadille ja paistetut lohiviipaleet perunoiden päälle. Tarjoa heti salaatin kanssa.