Maa-artisokka-omenakeitto
Pieni kulhollinen keittoa herättää ruokahalun, tuhdimpi annos lisukkeineen sopii pääruoaksi
![Maa-artisokka-omenakeitto annoskupeissa](/uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_1280x853_crop_center-center_82_line/MKN_maaartisokkaomenakeitto.jpg 1280w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_2560x1706_crop_center-center_61_line/MKN_maaartisokkaomenakeitto.jpg 2560w, /uploads/MKN/MKN-Ruokakuvat/_640x426_crop_center-center_60_line/MKN_maaartisokkaomenakeitto.jpg 640w)
Maa-artisokka-omenakeitto
4 annosta (alkuruokana)
500 g maa-artisokkia tai palsternakkaa
1 pieni sipuli
2 hapokasta omenaa
2 rkl voita
3 oksaa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
2 dl omenamehua
n. 5 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
0,25 tl jauhettua valkopippuria
(suolaa)
Pese ja kuori maa-artisokat ja kuutioi ne.
Kuori ja kuutioi sipuli ja omena ja kuullota ne voissa miedolla lämmöllä.
Lisää maa-artisokat ja jatka kuullottamista noin 10 minuuttia.
Kaada sekaan omenamehu ja noin puolet kasvisliemestä sekä tipauta timjaminoksat mukaan. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes maa-artisokat ovat kypsyneet.
Ota timjaminoksat pois. Lisää kerma ja soseuta tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä sopivan paksuiseksi. Mausta pippurilla (ja suolalla).
Ripottele pinnalle halutessasi timjaminlehtiä.
VINKKI! Käytä valmista maa-artisokkasosetta. Lisää se sipulin ja omenankuullottamisen jälkeen. Näin kypsennysaika lyhenee.