Maa-artisokka-omenakeitto

Pieni kulhollinen keittoa herättää ruokahalun, tuhdimpi annos lisukkeineen sopii pääruoaksi

Maa-artisokka-omenakeitto annoskupeissa

Maa-artisokka-omenakeitto

4 annosta (alkuruokana)

500 g maa-artisokkia tai palsternakkaa
1 pieni sipuli
2 hapokasta omenaa
2 rkl voita
3 oksaa tuoretta timjamia tai 1 tl kuivattua
2 dl omenamehua
n. 5 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
0,25 tl jauhettua valkopippuria
(suolaa)

Pese ja kuori maa-artisokat ja kuutioi ne.

Kuori ja kuutioi sipuli ja omena ja kuullota ne voissa miedolla lämmöllä.

Lisää maa-artisokat ja jatka kuullottamista noin 10 minuuttia.

Kaada sekaan omenamehu ja noin puolet kasvisliemestä sekä tipauta timjaminoksat mukaan. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes maa-artisokat ovat kypsyneet.

Ota timjaminoksat pois. Lisää kerma ja soseuta tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä sopivan paksuiseksi. Mausta pippurilla (ja suolalla).

Ripottele pinnalle halutessasi timjaminlehtiä.

VINKKI! Käytä valmista maa-artisokkasosetta. Lisää se sipulin ja omenankuullottamisen jälkeen. Näin kypsennysaika lyhenee.