Mansikkatäytteinen nakukakku

Nakukakku eli naked cake jätetään reunoilta paljaaksi

Mansikka-nakukakku
Kuva: Timo Viljakainen

Mansikka-nakukakku

10 annosta

Voit leipoa pohjan etukäteen, kääriä sen huolellisesti kelmuun ja täyttää ja koristella seuraavana päivänä.

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl kardemummaa
1 tl inkiväärijauhetta

Väliin
1 dl maitoa
1 dl sitruunatahnaa (lemon curd)
2 dl kermaa
1 prk (200 g) rahkaa
2 tl vaniljasokeria
sokeria maun mukaan

1 l tuoreita mansikoita
Syötäviä kukkia, minttua tai sitruunamelissaa koristeeksi

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita varovasti.

Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija n. 20 cm). Paista 175 asteessa 35–40 minuuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.

Poista mansikoista kannat ja leikkaa puoliksi tai neljään osaan.

Halkaise pohjat kolmeen osaan. Kostuta maidolla.

Levitä pohjalla sitruunatahnaa, kerma-rahkaseosta ja mansikoita. Laita kakkukerros päälle ja toista. Laita ylin kerros päälle. Lisää kermaseosta vielä ylimmälle kakkulevylle, mutta älä kuorruta reunoja.

Koristele juuri ennen tarjoilua mansikoilla, syötävillä kukilla ja mintun lehdillä.

    HUOM! Tarkista, että kukat ovat syötäviä. Koristeeksi käyvät mm. sarviorvokki, ruiskaunokki, kehäkukka ja krassi. Kukkakaupoissa myytävät kukat eivät useinkaan ole syötäviä, sillä niissä saattaa olla torjunta-ainejäämiä.