Marja-aroniajuustokakku

Marja-aronian sijaan voit käyttää ohjeessa saskatoonia, mustaherukoita tai muita marjoja.

Marja aroniajuustokakku vaaka Kati Laszka 6453
Kuva: Kati Laszka

Valmistusaika n. 1 t 20 min.
12 palaa

Pohja:

75 g voita
200 g kaurakeksejä

Täyte:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g (sitruunaista) maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl perunajauhoja

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 dl marja-aronioita

1. Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 24 cm) leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat.

2. Sulata voi. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa tai perunasurvimella. Sekoita voisula ja keksimurska ja painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Sekoita tuorejuusto, rahka, kerma, sokerit ja perunajauhot keskenään kierrevatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.

4. Ripottele puolet marjoista pohjan päälle. Kaada seos vuokaan ja ripottele loput marjat kakun pinnalle.

5. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. (Kakun alle uuniritilälle kannattaa laittaa varalta leivinpaperi, sillä rasva saattaa valua kakkuvuoan läpi uunin pohjalle). Kakku saa jäädä keskeltä vähän pehmeäksi. Jos pinta meinaa tummua liikaa, voit laittaa kakun päälle folion tai leivinpaperin paistamisen loppuvaiheessa.

6. Jäähdytä kakku ja irrota se vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai mieluiten yön yli.

Tarjoa juustokakku jääkaappikylmänä. Siivilöi halutessasi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.