Mausteinen lammaspata
Lammas muhii kypsäksi padassa, jossa maistuvat inkivääri, juustokumina ja kuivatut hedelmät
Mausteinen lammaspata
4 annosta
3 tomaattia
10 kuivattua luumua
10 kuivattua aprikoosia
1 tl kanelia
1 tl jauhettua juustokuminaa (jeera)
1 tl jauhettua inkivääriä
1 iso sipuli
3–6 valkosipulin kynttä
500 g lampaan tai karitsan lihaa (mieluiten paistia)
3 rkl öljyä
2 dl lihalientä
1–2 dl omenamehua
1 nippu tuoretta persiljaa
- Paloittele tomaatit, luumut ja aprikoosit. Sekoita kaneli, kumina ja inkivääri.
- Pilko sipuli ja murskaa valkosipulin kynnet. Poista ylimääräinen rasva paistista ja kuutioi lihat suupaloiksi.
- Kuullota sipulisilppu öljyssä, lisää lihat ja ruskista.
- Lisää kuivat mausteet ja valkosipuli. Paista lihoja vielä hetken hyvin käännellen.
- Aseta ainekset kannelliseen uuninkestävään pataan, kaada päälle lihaliemi, lisää tomaatit ja kuivatut hedelmät.
- Kypsytä kansi päällä 175-asteisessa uunissa 3–4 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Mikäli käytät jauhelihaa, kypsennä vuokaa 200 asteessa 30 minuuttia.
- Kaada pataan omenamehu ja ripottele päälle persiljaa.
Vinkki! Tarjoa lammaspata perunoiden tai keitetyn ohran kanssa.