Mausteiset jälkiruokasienet
Säilö sienet makeaan hedelmä- tai marjalikööriin
Mausteiset jälkiruokasienet
500 g pieniä kiinteämaltoisia sieniä (esim. kantarelleja, tatteja)
4 dl makeaa valkoista vermuttia
1 kanelitanko
4‒6 kokonaista mausteneilikkaa
noin 2‒3 dl hedelmä- tai marjalikööriä
Puhdista sienet hyvin, jätä jalka jäljelle. Leikkaa isoimmat viipaleiksi pystysuunnassa ja puolita pienimmät.
Kaada vermutti teräskattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää mausteet ja sienet. Keitä hiljalleen 3-4 minuuttia. Poista kanelitanko ja neilikat.
Jäähdytä sienet vermutissa ja nostele ne sitten puhtaaseen lasitölkkiin ja kaada päälle mieleistäsi likööriä (esim. omena, päärynä, aprikoosi, sitrus tai manteli) niin, että kaikki sienet peittyvät. Voit halutessasi säilyttää sienet myös jäähdytetyssä vermutissa, mutta silloin ne on käytettävä parin päivän sisällä.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka. Sienet sopivat tarjoiltavaksi jäätelön, kermavaahdon, vaahdotetun ranskankerman tai pienten ohukaisten kera.
Kuvassa sienet vermutissa keittämisen jälkeen valutettuina. Kuvaaja Timo Viljakainen.